УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“
3.02.2015

УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

У оквиру програма сарадње са образовним установама које раде на територији Градске општине Палилулула, председник Општине, Бобан Џунић разговарао је са директорком Гимназије „Светозар Марковић“, Олгом Драгојловић, о раду и изузетним резултатима ученика ове гимназије на домаћим и међународним такмичењима, новим пројектима и подршци у остваривању васпитно-образовног рада.

Директорка Гимназије упознала је председника Џунића са иницијативом ученика школе о формирању радне бригаде која би радила на уређењу и одржавању јавних простора. Ово радно ангажовање ученика, по речима Олге Драгојловић отпочело би уређењем простора око школе и општине а затим по потреби и на другим јавним површинама као што је Спомен парк „Бубањ“.

Општина Палилула веома цени рад и напор наставничког колектива у образовању ученика и афирмацији талентованих ђака. Ми остварујемо веома добру сарадњу са менаџментом школе, помажемо у остваривању одређених активности, пратимо и промовишемо резултате најуспешнијих ученика и њихових професора - рекао је Бобан Џунић овим поводом. Поносни смо на изузетне резултате најбољих ученика Гимназије који су у протеклој години, на међународним такмичењима из математике, физике, информатике, освојили бројне медаље. Ове успешне ученике, по традицији представили смо и на нашем општинском календару за 2015.годину.

Резултате, које у дужем временском периоду постижу ученици ове Нишке гимназије, по речима председника општине Палилула су од посебног значаја за нашу земљу, град. Зато смо као општина, подржали иницијативу школе, упућену  Министарству просвете Републике Србије, да се Гимназија „Светозар Марковић" у Нишу прогласи школом од националног значаја.

Сарадња општине Палилула и Гимназије „Светозар Марковић" је у протеклом периоду била веома успешна. Томе посебно доприноси активност Канцеларије за младе општине Палилула и сарадња на пројектима као што су „Живети зелено“, рад са волонтерима, подршка социјално-угроженом становништву општине „Нове технологије и волонтеризам“, Фестивал науке "Наук није баук". Захваљујући сарадњи ученика и професора нишке гимназије са колегама у Француској, Градска општина Палилула и Општина Дулен  потписали су протокол о сарадњи. (Д.В. , ЕКОполис)